Sådan får du en førerhund

En førerhund er et hjælpemiddel, du skal ansøge din kommune om,
som ethvert andet hjælpemiddel.

En ansøgning sendes afsted, og der foretages et hjemmebesøg. Besøget har til formål at klarlægge, om ansøger har gavn af en førerhund, og om ansøger er i stand til at tage vare på en sådan.

Kontakt Brugernes FørerhundeOrdning – så hjælper vi dig meget gerne med at klarlægge dine behov og udfylde din ansøgning.

Du kan læse mere om betingelser og forløb i
vores FAQ (ofte stille spørgsmål).

Vore hunde

Brugernes FørerhundOrdning  træner hunde, der fungerer optimalt i den enkelte brugers hverdag. Hundens adfærd er så vidt muligt tilpasset dine daglige udfordringer og temperament. Dermed maksimerer vi værdien af hunden for dig med en forbedret livskvalitet som ypperste resultat.

Det er vor opfattelse, at stort set alle hunde kan lære de håndgribelige færdigheder, en førerhund skal have – men ikke alle hunde har den naturlige pli og opførsel, som er nødvendige for en førerhund at besidde. Det er netop dette, der udgør forskellen mellem det at det at være et hjælpemiddel, og det ”bare” at være en familiehund.

En god afstamning er en god begyndelse, men det er nok så vigtigt, at hunden i sin opvækst har ”oplevet verden”, og dermed har udviklet en stor grad af robusthed i sindet.

En særlig evne, som en hund skal besidde for at blive en god førerhund, er evnen til at koncentrere sig om arbejdet. Når hunden arbejder, må den ikke lade sig forstyrre af ting, der sker omkring den. Når den ikke arbejder, kan den blot være en hund, der er nysgerrig og legesyg, som hunde nu engang er. Det er denne evne til at adskille arbejde fra leg, der er umådelig vigtig for at kunne identificere en førerhundeaspirant.

Foto: Natasja India Høyer

Racer

Her kan du få et overblik over de racer, der oftest benyttes som førerhunde.

Altdeutscher schæfer

En schæfer avlet med andre mål for øje. En stærk hund med et roligt sind og en sund krop.

Læs mere om racen
altdeutscher schæfer …

Hvid schæfer

Hvid schæfer, hvid hyrdehund, hvid schweizisk hyrdehund: Kært barn har mange navne. En intelligent og lærenem familiehund.

Læs mere om hvide schæfere …

Kongepuddel

Kendt for sin intelligens og muntre gemyt, er den populære puddel en hund, der er god til at tilpasse sig.

Læs mere om kongepudler …

Labradoodle

En krydning mellem en labrador og en puddel. Racen er netop fremavlet til at være førerhund.

Læs mere om labradoodles …

Labrador retriever

Verdens mest udbredte hunderace, grundet sit rolige og menneskekærlige sind. En alsidig, lærevillig og arbejdsom hund.

Læs mere om racen labrador …

Golden retriever

Den populære britiske golden retriever kendetegnes ved sin gyldne pelsfarve. En hengiven familiehund med et mellemstort aktivitetsbehov

Læs mere om
golden retrievers …

Førerhunden Codan, en golden retriever