Labrador Retriever

Verdens mest udbredte hunderace, grundet sit rolige og menneskekærlige sind. En alsidig, lærevillig og arbejdsom hund.

Vægt, tæver: 25–32kg
Vægt, hanner: 29–36kg
Højde, tæver: 55–60cm
Højde, hanner:  57–62cm

Labrador retrievere findes i mange farver og farvenuancer fra den helt lyse, gyldne pels, til den chokoladebrune eller helt sorte. Pelsen er kort, tæt og uden bølger. Labrador retrievers kan fælde en del, men dette mindskes, hvis pelsen børstes hyppigt og grundigt.

Oprindeligt stammer hunden fra Newfoundland, hvor man brugte dem til at hente fiskegarnet ind. I Storbritannien blev de apportører under jagt, mens man senere også er begyndt at bruge dem som arbejdshunde i andre sammenhænge, eksempelvis som bombe- og narkohunde. Da labrador retrievere samtidig er tålmodige, godmodige og kontaktsøgende, er de også meget velegnede som familiehunde. Alt i alt en meget alsidig hund, hvilket kan forklare, at hver tiende registrerede hund i Danmark er en labrador retriever.

Labradorer er lydhøre, arbejdsomme og meget stabile i en arbejdssituation, hvor den holder sig tæt på sin ejer og afventer anvisninger. Den er glad for mad, hvorfor den nemmest trænes med godbidder. Man bør dog være særlig opmærksom på kalorier og motion, da hunden har tendens til at blive overvægtig.