Kongepuddel

Kendt for sin intelligens og muntre gemyt, er den populære puddel en hund, der er god til at tilpasse sig.

Vægt: 15-26kg
Højde: ca. 45-62cm

Pudler fås i 4 størrelser, og det er storpudlen – bedre kendt som kongepudlen – der bruges som førerhund.

Også pelsen kommer i flere versioner. Alle har de karakteristiske krøller, mens farverne varierer. Pelsen skal børstes ofte, og skal både klippes og vaskes hver eller hver anden måned, ligesom øregangene skal renses for hår. Til gengæld fælder hunden ikke, og dette tillader selv mange hundeallergikere at holde denne race.

Oprindeligt var pudler vandhunde. De blev brugt til jagt, og havde til opgave at svømme ud og få vandfugle til at flyve op fra sivene. Senere har man brugt pudler som cirkushunde og trøffelhunde. Pudlen har brug for at blive stimuleret mentalt, og med sit usædvanlige intellekt er den lærenem og lærevillig – hvilket forklarer, hvorfor mange cirkushunde er pudler. Det egentlige motionsbehov ikke højt, men det er aktivitetsbehovet til gengæld, og alle hunde har brug for motion. Pudlen er glad for opmærksomhed og nær kontakt med mennesker.

Pudler er vagtsomme, men har ikke tendens til at gø eller at være aggressive, og kan oftest lære at omgås de fleste hunde og mennesker. Den bør dog introduceres for børn tidligt, hvis den skal kunne omgås disse senere i livet.